Ibland blir dagar bara helt fantastiska. I dag är en sådan dag. Här kommer tre anledningar till det:

För första gången på jättelänge åt hela familjen hemlagad lunch ihop. Stekt lax i bit med broccolimos och en stor, god sallad med tomat, avokado och fetaost. Mums – och mys!

20130203-171017.jpgBroccolimoset är ett superbra tillbehör som jag hade glömt bort, men som är både jättegott och jättelätt att göra. Två broccoliknippen i bitar får koka i lättsaltat vatten, sen häller man bort vattnet och mixar bitarna tillsammans med en skvätt vit balsamvinäger, vitpeppar, salt och en skvätt grädde. Räcker till två-tre personer och passar till det mesta.

Sen fick jag gå på promenad runt halva Kungsholmen i strålande sol och titta på glittrande isar och glada skridskoåkare med mysiga Marianne. Två underbara timmar som gick alldeles för snabbt, men som var det bästa jag hade kunnat tänka mig att göra just då.

20130203-171551.jpgDen tredje anledningen är än så länge på förväntansnivå, men min första egna långkokta Texas chili står på spisen och inviger min nya fina gryta. Om en timme borde det vara dags att avsmaka den tillsammans med resten av familjen. Håll tummarna för att det blir lika gott som det luktar!

20130203-171744.jpg

20130203-171754.jpg