Fredagsmys hos oss betyder ganska ofta att vi köper hem en fredagskasse från Cajsa Warg, ett underbart koncept med en nästan färdiglagad middag för två inklusive beskrivning hur man gör den färdig för 250 kronor. För även om jag älskar att laga mat och tycker det är roligt att leta upp nya maträtter och recept så är det inte alltid jag har tid och energi att göra det och då är det jätteskönt att någon annan har tänkt åt en.

Dessutom lär jag mig ofta något nytt, eftersom det är lättare att prova på nya saker när det finns instruktioner om hur de ska hanteras. Tack vare fredagskassar har jag exempelvis lärt mig att laga både ankbröst och Wallenbergare men även fått tips om massor av goda tillbehör, som tryffelcréme, äppelchutney och sparrisbroccoli. Det sistnämnda var med i dagens kasse, tillsammans med lammytterfilé (som uppenbarligen ska ha en innertemperatur på 59 grader för att anses färdig), krämig kantarellrisotto och soltorkat tomatsmör. Yum!