Dubai är märkligt på många sätt men faktiskt ett riktigt bra resmål. Jag och min man var där en långhelg för några år sen och ville gärna åka tillbaka, dels för att vi verkligen hade det bra där men också för att se hur det hade gått med alla stora byggprojekt. Och som tur var så visade det sig vara nästan ännu bättre för en liten familj än för ett par utan barn. Här är några av de sakerna vi gillade:

Klimatet var perfekt för en resa strax efter nyår, dvs när man behöver det som bäst. Som bra svensk sommar. Jag frös lite vissa kvällar, men det är för att jag är frusen av mig. Och solen sken varje dag – vilket den tydligen alltid gör.

Människorna är jättetrevliga, särskilt mot små barn, och alla pratar engelska. Förmodligen en följd av att 80 procent av befolkningen kommer från alla möjliga andra länder och det blir det gemensamma språket.

Det tar bara sex timmar att flyga dit och tidsskillnaden är bara tre timmar – åt rätt håll. Den som går och lägger sig halv åtta hemma kan alltså fortsätta med det men då halv elva lokal tid, vilket gör att föräldrarna dels kan äta middag när andra gör det, dels får sovmorgon till halv nio. Eller det kan man i alla fall intala sig 🙂

Maten är jättegod och det är billigare än i Sverige att äta ute. Alla tänkbara kök finns att tillgå i områdena där man rör sig så det är bara att välja och vraka. Vi åt mycket indiskt och arabiskt men det finns som sagt ett oändligt utbud.

Utbudet av saker att se och göra är också oändligt. Bara att gå omkring och se allt som de har byggt på otroligt kort tid är intressant. Mycket är också högst, störst, längst, nyast eller bäst i världen, exempelvis världens högsta hus, världens största shopping mall och världens längsta inomhusskidbacke.

Så summa summarum: Dubai rekommenderas varmt!

20130119-203937.jpg