Etiketter

, ,

Har just bakat för första gången på jag vet inte hur länge. När man försöker låta bli att äta mjöl så blir det helt enkelt inte så mycket av just bakning. Vilket är synd, för det är ju så mysigt att baka – och så gott när det är klart och luktar gott i hela köket… Tur då att det finns recept även för såna som mig! I dag har jag nämligen bakat efter ett recept jag hittade hos PT-Fia, under rubriken ”supernyttiga brownies”. För bra för att vara sant? Förmodligen, men det gör inget, för det var galet gott! Så här skriver hon:

Recept supernyttig-brownie:

Skölj ett paket svarta bönor noga. Häll i en skål tillsammans med 10 st dadlar (ta ur kärnan). Mixa med stavmixer till en jämn smet. Vispa 2 ägg, 1 dl kokosolja och 150 gram smält 70-86% choklad med en vanlig visp i en separat skål. Rör ner 4 msk agavesirap, ca 4 msk kakao, 2 tsk vaniljpulver, 2 tsk bikarbonat i bönorna och häll sedan ner chokladsmeten. Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper. Toppa med hackade hasselnötter och grädda på 175 grader i ca 18 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig. Smakar bäst efter en natt i kylskåp med en klick vispgrädde. ”laktosfri/glutenfri/smörfri/rent-sockerfri”.

Resultatet blev inte speciellt brownie-likt utan snarare en varm chokladmousse, men det gjorde inget alls, för det var faktiskt nästan godare än kladdkaka. Jag skulle aldrig ha trott att jag åt en bön-dadel-chokladmix. Måste nästan låta någon få smaka och gissa ingredienserna för att se om det går. Återkommer om det!